WIRWAR Producties - Hokje 5+

WIRWAR Producties | Hokje | 5+

Rebels circustheater over ontsnappen uit alle hokjes.

Er zijn hokjes die je kan zien. Daar kan je in kruipen, en je kan er ook weer uit. Dat is anders bij onzichtbare hokjes. Ben jij meestal het stoerste kind uit de klas? Dan is het moeilijk om te zeggen dat je ook wel eens bang bent, of verdrietig. Of ben jij juist de kleinste? Dan ben je nooit de baas van alle spelletjes, terwijl je daar misschien heel goed in bent. Het zou fijn zijn als die onzichtbare hokjes niet bestonden. Dan vindt niemand het gek als je ’s morgens alleen wilde dingen doet, en je ’s middags ineens een mooi prinsesje wilt zijn.

Vier acrobaten proberen met salto’s en kunst- en vliegwerk uit hun hokjes te komen. Bij het circus staan de sterke jongens altijd onderaan en zweven de meisjes hoog in de lucht. Maar wat als dat nou eens omgekeerd is? De onderman wil laten zien dat hij meer is dan een bonk spieren, en het stille bovenmeisje wil eens lekker hard schreeuwen.

Tickets

Leidsche Rijn – Podium Hoge Woerd – woensdag 1 maart – 15.00u – Bestel tickets

WIRWAR Producties

WIRWAR Producties is het Haarlemse circustheatergezelschap van Laura van Hal. Laura van Hal studeerde in 2006 af van de opleiding Docent Theaterdans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Als maker van circustheater werkt Laura binnen het genre van Het Nieuwe Circus. Daarin vindt zij spektakel en een enorme hoeveelheid mogelijkheden op fysiek gebied. Het makershart van Laura ligt bij het jonge publiek. Kinderen zijn immers onze toekomst en Laura wil hen inspireren hun dromen na te leven en hierbij hun emoties en angsten niet uit de weg te gaan. Een oproep naar authenticiteit en verbinding vanuit openheid, is wat zij teweeg probeert te brengen.

Credits

Website: www.wirwarproducties.nl
Concept, regie: Laura van Hal
Spel: Annet de Ruiter en 3 acrobaten
Dramaturgie: Martine van Ditzhuyzen
Geluidsontwerp: Nineyards Audio
Coaching: Jochem Stavenuiter & Marijn van der Jagt
Inhoudelijk advies: Jens van Tricht/emancipator
Productie leiding: Nikki Kracht
Scenografie: Jolanda Lanslots
Lichtontwerp, techniek: Maarten Verheggen
Zakelijk leiding: Tamara Keasberry
Grafisch ontwerp: Ayla Maagdenberg