Maas-theater-en-dans-Rose-Stories_The-Ozard-of-Wiz

The Ozard of Wiz | Maas theater en dans & ROSE stories | 9+

Avontuur voorbij de regenboog: een wonderlijke en afwijkende voorstelling over de zoektocht naar een thuis, moed, hersenen en een hart.

Je kijkt zo vaak je kan steeds dezelfde film. Je bent tegelijkertijd een vogelverschrikker, een heks, een leeuw, een blikken man, een tovenaar die geen tovenaar is en Toto de hond. Je danst als Michael Jackson, je huilt als Diana Ross en speelt de hele wereld van Oz. En dat allemaal in de veiligheid van je eigen kamer.
Maar dan groei je op en moet je dealen met de echte wereld en alle vooroordelen, regels en hokjes die daar bij horen.

Wat als je nergens bij hoort, omdat je niet de persoon bent waar iedereen op had gehoopt? Je wenst jezelf weg en op magische wijze word je opgetild door een tornado en beland je in een wereld vér voorbij de regenboog.

Zeven bijzondere mensen keren terug naar hun kindertijd. Allemaal hopen ze uiteindelijk bij The Ozard of Wiz te krijgen waar ze hun hele leven al naar op zoek zijn: een thuis, moed, hersenen en een hart. In deze wonderlijke en afwijkende voorstelling serveert Maas theater en dans vogue, popmuziek en melancholie in een seventies sausje.

Tickets

Leidsche Rijn – Podium Hoge Woerd – Woensdag 4 januari  – 15.00 uur – Bestel tickets
Amersfoort – De Lieve Vrouw – Donderdag 5 januari – 19.30 uur – Bestel tickets

Maas theater en dans

Maas is een landelijk gezelschap van professionele makers met een eigen podium in Rotterdam. Onder artistieke leiding van René Geerlings maken en programmeren ze voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Hierbij staat de ontmoeting voor hen centraal: tussen podiumkunsten en publiek, dans en theater, tussen leeftijden, culturen, makers en maatschappelijke partners.

Credits

Website: www.maastd.nl
Concept, regie: René Geerlings
Performers: Ayrton Fraenk, Romy Rockx, Reinier van Harten, Art Srisayam, Danijel Petrovic, Marie-Léa Morales, Laurien Riha
Choreografie: Guilliano Pinas
Composities: Reinier van Harten
Decor: Calle Hoog
Kostuums: MAISON the FAUX (Joris Suk)
Licht: Remko van Wely
Regieassistent: Sara Giampaolo
Advies: Moniek Merkx
Coproductie: Maas theater en dans & ROSE stories