Project omschrijving

Tessa & Olivier & Onder het Buro | Kunst | 4+

Wat als je in al die lijnen, kleuren, gekriebel en gekras een olifant ziet, maar je komt erachter dat jij de enige bent? Je ouders zien een huis. Je broertje ziet een wereldbol. Je vriendje ziet niks, alleen wat strepen. Wat als jij het prachtig vindt maar je zus het dus heel lelijk noemt?

Hoe kan dat? Je ziet toch allemaal hetzelfde? Wie heeft er dan gelijk? Of misschien kijken jullie niet goed. Want wat als je scheel kijkt, het schilderij schudt, het op zijn kop houdt, op je eigen kop gaat staan, met één oog kijkt. Wat zie je dan? Kan iets mooi en lelijk zijn, tegelijkertijd?

Wees gerust, hier zijn Tessa & Olivier en zij komen je van al je vragen verlossen! Tessa & Olivier weten namelijk alles over kunst. Tessa en Olivier zijn Kunst. Of nee, Tessa en Olivier spelen kunst. Of nee, Tessa en Olivier kliederen heel veel en vinden het mooi! Of mooi? Nee. Ze vinden het kunst, dus is het dat vanaf nu!

Kunst is een ode aan de vrijheid, fantasie en creativiteit van kinderen. Een voorstelling waarmee we laten voelen dat we allemaal verschillend tegen kunst én de wereld aankijken.

Tickets

Utrecht – Theater Kikker – wo 20 oktober – 15:00 – Bestel tickets

Olivier & Tessa

Olivier & Tessa hebben een heerlijke chemie op het podium, die ontwapenend, ontroerend en hilarisch is. Ze nemen steevast het hele publiek mee met bijzondere personages, absurde situaties en stof tot nadenken. Samen met Milan Boele van Hensbroek maakten Tessa & Olivier de afgelopen jaren de peuterknaller Stoere Broer (te zien in het Uk&Puk Festival) en de familievoorstelling NEE! . Tessa & Olivier lieten daarin zien hoe bedreven ze zijn in strakke timing, fysieke humor, slapstick en de mime-speelstijl die hen als duo kenmerkt.

Credits

Concept en spel: Tessa Friedrich & Olivier van Klaarbergen