Project omschrijving

Ik heb een heel vies woord geleerd, dat woord dat rijmt op stoep! | Jasper Smit | 6+

Grote kleinkunstliedjes voor kleine mensen.

Kinderen hebben genoeg dingen aan hun hoofd die grote kleinkunstliedjes verdienen. Liedjes die grappig, spannend en goudeerlijk zijn. Dus zingt Jasper Smit over iedereen moeten zoenen op verjaardagen (getver). Over doen alsof je slaapt wanneer je vader je ’s nachts uit de auto naar bed draagt. Over woorden die je niet mag gebruiken en moeders die hun chocolade voor je verstoppen. En natuurlijk mag je keihard meezingen!

Tickets

Utrecht – Stadsschouwburg Utrecht – zaterdag 23 oktober – 11.00 – Bestel kaarten

Jasper Smit

Liedjesschrijver en cabaretier Jasper Smit maakt grote kleinkunst voor jonge mensen.

Hij toerde tien jaar door het land als de helft van cabaretduo Olaf en Jasper (winnaar Utrechts Cabaret Festival), scoorde een zomerhit met ‘Meisjes met IJsjes’, startte een gloednieuwe feestdag (Koekjesdag!), maakte radio voor 3FM, Q-music en NPO Radio 2 en behaalde de finale van het Cameretten Festival met zijn voorstelling ‘Dikke Vriend’.

Jasper maakt puntgave liedjes die ergens over gaan. Over woorden die je niet mag gebruiken, over irritante grote zussen waar je toch niet zonder kunt, over iedereen moeten zoenen op verjaardagen en over bang zijn dat er niemand op je feestje komt.

De lat ligt hoog want het moet echte kleinkunst zijn: spannend, meezingbaar, vaak grappig, goudeerlijk én met een vlijmscherp randje.

Credits

concept en muziek: Jasper Smit
vormgeving: Viktor Beekman
eindregie: Marc Nochem