Het Filiaal theatermakers & De Dansers | Hotel Hierwaardaar | 8+

We zijn aangekomen in een vervallen hotel aan het eind van alle steden. Hotel Hierwaardaar, waar wonderlijke dingen verschijnen en zomaar verdwijnen. Vier verdwaalde figuren belanden in de lobby en proberen zich thuis te voelen tussen dansende vissen, plagend meubilair en stormende muren. Hotel Hierwaardaar is tegelijk grappig en bevreemdend, verontrustend en stiekem verbazingwekkend herkenbaar.

De Utrechtse gezelschappen De Dansers en Het Filiaal theatermakers stropen de mouwen op voor een familievoorstelling waarin dans, mime en beeldend theater samenkomen. Ze nemen het op voor de schoonheid van de poging om overal iets van te maken, ook als het even tegenzit. Hotel Hierwaardaar is danstheater over dwalen en doorzetten voor iedereen vanaf 8 jaar.

Tickets

Amersfoort – Theater Veerensmederij – donderdag 27 oktober- 15:00u – Bestel tickets

Het Filiaal Theatermakers en De Dansers

Het Utrechtse stadsgezelschap Het Filiaal theatermakers maakt hartverwarmende voorstellingen voor jong én oud. De producties zijn heel divers, van adembenemend objecttheater tot een intieme, avontuurlijke muziektheatervoorstelling. Spel wordt gecombineerd met swingende liedjes, indrukwekkende decors, wetenschap en soms ook live voor je neus gemaakte film. Perfect als je nog nooit theater hebt gezien, maar ook heerlijk als je al tien keer bent geweest.

De Dansers is een Utrechtse groep jonge dansers en muzikanten die hoogwaardige voorstellingen voor een breed publiek brengen. De Dansers staat voor kunst in de samenleving. Ze geven dansconcerten: een eigen genre waarin muzikanten en dansers samen het podium innemen. De voorstellingen van De Dansers vertellen een krachtig verhaal waarin menselijkheid, overgave en energie kenmerkend zijn. Zowel in muziek als in beweging. Het is een vertelkracht die aanspreekt.

Credits

Gemaakt door: Josephine van Rheenen, Ramses Graus en Gabor Tarjan ism de spelers
choreografie: Josephine van Rheenen
compositie: Gábor Tarján
spel: Marie Khatib-Shahidi/Yoko Ono Haveman, Wannes De Porre/Thomas Higginson, Blazej Jasinski en Anna Bentivegna
eindregie: Monique Corvers