Studio Figur | Het mooiste blauw | 6+

In Het mooiste blauw wordt je meegevoerd in een fantasievolle wereld vol zwevende lichtjes, kleurrijke dieren en pratende bomen. Een avontuur over de moed vinden om anders te zijn en dat met trots uit te dragen. Over het belang van openheid, empathie en (durven) staan voor waar je in gelooft.

Nog een nacht slapen en dan zal in een koninginnenrijk hier ver vandaan, de nieuwe koningin gekroond worden. Faizah kan niet wachten, want haar grote zus Asiya zal daarmee de hijab-kroon gaan dragen. Maar in het holst van de nacht hoort ze om haar heen vreemde fluisteringen van mensen die de kroon willen afpakken. Faizah weet wat ze moet doen. Zij zal haar zus beschermen van haters en pestkoppen. Om Asiya te laten worden waar ze voor bestemd is.

Tickets

Leidsche Rijn – Podium Hoge Woerd – zondag 26 oktober – 15:00 – Bestel kaarten
Utrecht – Theater Kikker – zaterdag 29 & zondag 30 oktober 14.30 – Bestel kaarten

Studio Figur

Studio Figur is het jonge figurentheatergezelschap van regisseur Noufri Bachdim en beeldmaker Pluck Venema. Met fysiek spel, poppen- en objecttheater, live film en muziek vertellen zij nieuwe verhalen waarin actuele onderwerpen centraal staan. In hun voorstellingen, films en installaties worden zowel kinderen als volwassenen meegenomen naar een andere werkelijkheid, waarbij op speelse en bezielende wijze de verbeeldingskracht van jong en oud in werking wordt gezet.

Credits

regie – Noufri Bachdim
scenario – Noufri bachdim & Zeinab el Bouni
liedjes – Roufaida
compositie – Setareh Nafisi
poppen & figuren – Pluck Venema
vormgeving & kostuum – Nadia el Barnoussi
spel – Kyra Bououargane en Pluck Venema