Het-Kleine-Theater_Het-meisje-met-de-zwavelstokjescDorien-Grotzinger_web

Het meisje met de Zwavelstokjes | Het Kleine Theater | 3+

Een beeldschoon winters sprookje. Over een meisje dat helemaal alleen in de sneeuw hoop en troost vindt in het afsteken van haar zwavelstokjes. Bij ieder stokje dat zij brandt verschijnt een droombeeld, een stille wens. Droevig? Hooguit ontroerend.

Zoals bij alle voorstellingen van Het Kleine Theater schuwen we de verdrietige kant van het verhaal niet, maar geven we er wel een vrolijke en optimistische draai aan. Deze keer met een muzikant aan onze zijde. Zo leeft zelfs het Meisje met de zwavelstokjes nog lang en gelukkig.

Tickets

Utrecht – Bibliotheek Neude– Donderdag 29 december om 14.00 uur –  Bestel tickets
Amersfoort – De Lieve Vrouw – Dinsdag 27 december om 14.30 uur – Bestel tickets

Het Kleine Theater

Het Kleine Theater is een theatergroep rond artistiek leiders Anke Engels en Vimala Nijenhuis. Deze twee acteurs/makers leerden elkaar kennen op de HKU acteursopleiding in de jaren 90. Toen ze elkaar jaren later weer tegenkwamen begon hun Kleine Theater avontuur in een kelder in Amsterdam West. Nu, inmiddels tien jaar verder, zijn ze uitgegroeid tot een niet meer weg te denken jeugdtheatergezelschap in Amsterdam en omstreken. Een groeiende groep gastspelers, muzikanten, eindregisseurs en betrokkenen achter de schermen zijn inmiddels onderdeel van de kracht van het gezelschap.

Het Kleine Theater maakte al 14 verschillende producties, die altijd op het repertoire blijven staan en die gemiddeld 15.000 bezoekers per jaar trekken.

Credits

Concept en spel: Anke Engels en Vimala Nijenhuis
Muziek: Ernst Spyckerelle
Eindregie: Rosa Peters