Project omschrijving

Klein Amsterdam Producties | Het Astronautje | 4+

Hoe word je een goede astronaut? Moet je weten waar de planeten staan? En hoe kom je daar eigenlijk, in de ruimte?

In Het Astronautje onderzoekt een kleine jongen deze vragen vanachter zijn computer. Met behulp van het internet leert hij alles wat hij moet weten over de ruimte en bereidt hij zich voor op zijn reis naar de maan. Hij is druk in de weer op Aardbol.com. Hij zoekt en klikt en het ene na het andere pakket wordt bezorgd. Uit één doos haalt hij de aarde, uit een volgende de loeihete zon. Het zonnestelsel ontstaat in vloeiende bewegingen, ondersteund door prachtige muziek. Objecten worden magisch mooi. De jongen bouwt en repareert, zo reist hij uiteindelijk met een zelfgebouwde raket naar de maan. Eenmaal op de maan gaat hij op onderzoek en doet hij een bijzondere ontdekking.

Het Astronautje is een theatrale vertaling van Kuipers’ boek André het Astronautje, waarin hij laat zien hoe wondermooi de aarde is, dat techniek en wetenschap superleuk zijn en hoe gaaf het is om dromen waar te maken.

Tickets

Amersfoort – Flint – woensdag 20 oktober – 10:00 & 11.30 – Bestel kaarten
Utrecht – Bibliotheek Neude – vrijdag 22 oktober – 14:00 – Bestel kaarten

Klein Amsterdam Producties

Klein Amsterdam Producties ontwikkelt en produceert jeugdtheater. Ze bedenken concepten en koppelen daar de juiste artiesten en creatieven aan. Met artistieke teams maken ze vervolgens mooie, vrolijke en toegankelijke producties. Zo’n productie kan zowel klein- als grootschalig zijn en geschikt voor peuters, kleuters en jongste jeugd.

Credits

Spel: Christian van Eijkelenburg of Melle Berendsen
Muziek: Daan van West (PIPS:lab)
Illustraties: Natascha Stenvert
Decor: Gunilla Anderson
Kostuum: Anita Bossinade
Concept: Albert Klein Kranenburg en Christian van Eijkelenburg
Regie: Albert Klein Kranenburg