Project omschrijving

Hoge Fronten / Lieke Benders | Heb je mijn zusje gezien? | 2.5+

Een meisje zoekt haar grote zus. Achter iedere muur moet gezocht worden. Achter iedere muur komt weer een andere verrassing tevoorschijn. En zusje? Heb je mijn zusje gezien? is gebaseerd op het succesvolle gelijknamige prentenboek van Joke van Leeuwen. Het ‘stapelverhaal’ wordt door Hoge Fronten bewerkt tot een beeldende, muzikale en grappige familievoorstelling voor de allerkleinsten.

Tickets

Utrecht – Theater Kikker – do 21 oktober om 15:00 & vr 22 oktober om 11:00 en 15:00 – Bestel tickets

“Wat een feest voor jonge theaterbezoekers om zich zo onder te mogen dompelen in de veelkleurige theatrale wereld van Benders en Van Leeuwen.” Theaterkrant

Hoge Fronten

De voorstellingen van het Maastrichtse gezelschap Hoge Fronten nodigen het publiek letterlijk en figuurlijk uit om in beweging te komen. Op zoek te gaan naar universele gelijkenissen, dwars door alle geloven, overtuigingen en individuele waarden en waarheden heen. In haar werk benadrukt Lieke Benders op speelse en poëtische wijze het maatschappelijke belang van nuance, mededogen en empathie. Graag draagt Lieke Benders hierbij haar eigen ontvankelijkheid voor ‘kleine observaties’ over aan het publiek. Lieke Benders werkte eerder succesvol samen met Joke van Leeuwen. Zo baseerde ze de voorstelling ‘niet wiet, wel nel’ (winnaar Zilveren Krekel 2013) op het gelijknamige boekje van Joke van Leeuwen. En werkten zij samen aan de voorstelling Niet vergeten waar Joke van Leeuwen een nieuwe tekst voor schreef.

Credits

Regie en concept: Lieke Benders
Spel: Sarah Jonker
Verteller: Joke van Leeuwen