Gesneden Koek_Don Quichot

Gesneden Koek | Don Quichot | 7+

Er was eens een man. Die woonde in het prachtige warme Spanje (Olé!). En deze man, Alonso Quijano, las de hele dag door boeken over ridders. Zó veel ridderboeken dat hij begon te geloven dat hij zelf ridder was.

Met wat huis- tuin- en keukenspullen frommelt Alonso snel een ridderkostuum in elkaar en geeft zichzelf een riddernaam – echte ridders hebben een riddernaam. En dus als ridder ‘Don Quichot van la Mancha’ springt hij op zijn dweil! Eh…paard! Samen met boer Sancho Panza beleeft hij een knotsgek avontuur. Ze strijden voor het goede, nemen het op tegen de boze tovenaar en proberen de liefde te winnen van de mysterieuze Dulcinea… Maar zal het ze lukken? En is het allemaal eigenlijk wel echt? Ga jij mee op avontuur?

Don Quichot is het eeuwenoude verhaal van Miquel de Cervantes, door Gesneden Koek in een nieuw harnasje gestoken. Een voorstelling vól humor, spanning en een vleugje romantiek. Over het opkomen voor de goede zaak zelfs als dat niet mogelijk is. Een lichte botsing tussen idealisme en realisme onder de warme Spaanse zon.

Na afloop leggen we lekker veel ridderboeken voor je klaar om bij weg te dromen of je eigen avontuur voor te bereiden.

Tickets

Utrecht – Bibliotheek Utrecht – dinsdag 28 februari – 14.00u – Bestel ticket

Gesneden Koek

Gesneden Koek bestaat uit Jonathan Huisman en David Verschoor. Een energiek duo dat beeldende én humoristische voorstellingen maakt voor de jeugd en alles wat daarna komt. Dit doen ze vanuit de wens theater te maken dat uitdaagt het eens op een andere manier te bekijken.

Credits

Spel, regie & vormgeving: Jonathan Huisman en David Verschoor