Het NUT - Fos, die Bob bedacht, die de wereld bedacht

Fos, die Bob bedacht, die de wereld bedacht | NUT (Nieuw Utrechts Toneel)| 6+

Een muzikale, speelse, spannende en filosofische voorstelling over de vraag hoe je samen kan spelen als je iets anders gelooft dan je vriendje of vriendinnetje.

Geloof jij in Messi of in Ronaldo? Hoe oud is Sinterklaas? Wie heeft de wereld gemaakt? Bestaan unicorns echt? Zijn mensen afstammelingen van apen? Als je iets anders gelooft dan je vriendje of vriendinnetje, hoe speel je dan samen?

Fos weet niet wie zijn moeder is. Zijn vader praat nooit over haar. Gelukkig heeft Fos Bob. Die is er altijd voor Fos. Als hij ergens mee zit, of als hij een vraag heeft. Bob weet alles. Bob kan alles. Bob heeft altijd een antwoord.

Tickets

Leidsche Rijn – Podium Hoge Woerd – zondag 23 oktober – 15.00u  – Bestel tickets
Utrecht – Stadsschouwburg Utrecht – dinsdag 25 oktober – 16.00u – Bestel tickets

NUT (Nieuw Utrechts Toneel)

Vanuit thuisbasis Utrecht maken ze voorstellingen in de wijk, de stad, de rest van het land en daarbuiten. Je ziet het NUT overal: in de buitenlucht, op bijzondere locaties en desnoods in theaters.

In 2007 richtten theatermakers Greg Nottrot en Floor Leene het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) op. Het NUT is sindsdien het meest gastvrije theatergezelschap van Nederland. Theater is niet om naar te kijken, het is een aanleiding om met elkaar te praten. Theater brengt beweging in wat vastzit en biedt houvast wanneer alles in beweging is. Het NUT gelooft dat veelstemmigheid en saamhorigheid samen kunnen gaan. Dat tegenstrijdige perspectieven elkaar kunnen verdragen. En dat gezelligheid een luchtige landingsbaan is voor controverse.

Hun voorstellingen gaan over hoe de wereld van morgen eruit kan zien. Ze laten zich daarbij inspireren door het verleden. Ze brengen 1001 perspectieven samen, omarmen de twijfel en maken het complexe toegankelijk. Altijd bevragen ze zichzelf en willen ze de ander begrijpen. Omdat ze geloven dat wederzijds begrip de eerste stap is naar nieuwe gedeelde grond.

Credits

Website: www.het-nu.nl
Tekst: Floor Leene
Regie: Joep Hendrikx
Spel: Yara Piekema, Emile Rogissart
Decor en kostuum: Malou Palmboom
Audiovormgeving en audioproductie: Sebastiaan Bax
Campagnefoto: Jeannette Slütter
Scènefoto’s: Bart Grietens