Duda Paiva_Kinderen van het verdwenen woud(c)Studio Matusiak

Duda Paiva Company | Kinderen van het Verdwenen Woud | 6+

Na het succes van ‘Vergeten Dieren en Verloren Zaken’ is Duda Paiva Company terug met een nieuwe jeugdtheatervoorstelling over dieren die zijn verdwenen. Duda Paiva’s schuimrubberen wereld is dé ultieme plek om hen opnieuw tot leven te brengen.

Er zit magie in het regenwoud. Dat weet iedereen. Het bos staat barstensvol met geneeskrachtige planten en fluisterbomen. De zevenjarige Yara en Barnabé zijn dol op verhalen over geheimzinnige wezens die eens het woud bevolkten. Het gevaarlijke luipaard, de nieuwsgierige miereneter en de sprookjesachtige vliegjes die ’s nachts het donkere woud verlichten. Als de avond valt, sluipen de kinderen naar het kamp van de Indio’s om over de bijzondere dieren van Amazonia te horen.

Maar kinderen worden groot en levens veranderen. Wanneer Yara na lange tijd terugkeert naar haar geboorteland, blijkt de wereld uit haar jeugd spoorloos verdwenen. Het bos heeft plaatsgemaakt voor een plantage en op de plek van het huis waar zij is opgegroeid staat nu een grote boerderij. Waar zijn de dieren die in dit gebied leefden? En waar zijn Yara’s vrienden? Wanneer Yara boos op de boerderijdeur klopt, doet haar oude vriend Barnabé open. Zoals in iedere Duda Paiva voorstelling is ook nu weer niets wat het lijkt. Terwijl Barnabé trots uitlegt hoe je van een cacaoboon chocola maakt, ontdekt Yara waar de verdwenen dieren zich hebben verstopt. De tafel blijkt de bast van een magische boom, de lamp erboven is gevuld met vuurvliegjes. Zelfs de stofzuiger blijkt een levend wezen.

Tickets

Amersfoort – De Lieve Vrouw – zondag 26 februari om 14.30u –  Bestel ticket
Utrecht – Theater Kikker – dinsdag 28 februari & woensdag 1 maart om 14.30 – Bestel ticket

Duda Paiva Company

Duda Paiva Company maakt voorstellingen waarin dans en poppen centraal staan. Associatieve, verhalende voorstellingen – meestal zonder tekst – die worden gespeeld in theaters, op festivals, binnen- en buitenlocaties, in Nederland en internationaal. Voorstellingen waarin mensen met verschillende achtergronden, leeftijden en voorkeuren zich kunnen herkennen.

Credits

Website: www.dudapaiva.com
Concept & regie: Duda Paiva
Spel & artistieke bijdragen: Cat Smits en Tim Velraeds
Dramaturgie: Kim Kooiman
Poppen: Duda Paiva en Cat Smits
Songwriter: Flip Noorman
Decor: Ascon de Nijs
Soundscape: Wilco Alkema
Lichtontwerp: Mark Verhoef
Kostuums: Atty Kingma