De Grote Haay | Johannes de Parkiet | 6+

 

Een kleurrijke, beeldende voorstelling over Johannes, die kennis maakt met vreemde vogels. Met live muziek!

Het verhaal van Johannes begint in zijn vertrouwde kooitje, totdat Gijs besluit een ruime volière te bouwen. Met ruimte voor wel 100 vogels, maar zoveel heeft Gijs er nou ook weer niet. Nóg niet. Johannes maakt ongevraagd en ietwat ongewenst kennis met vreemde vogels. Vogels die er anders uitzien, anders fluiten en ander zaad eten. Dat is behoorlijk wennen.
Wennen is iets wat je gewoon moet doen. Je kunt heel hard roepen dat je niet wilt wennen, maar het gebeurt toch. En voor je het weet, weet je niet beter en ben je gewend. Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Deze kleurrijke beeldende voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Haayema en Medy Oberendorff. Het boek stond centraal tijdens de Kinderboekenweek en won in 2019 een Vlag & Wimpel van de Griffeljury.

Tickets

Houten – Aan de Slinger – woensdag 1 maart – 14.30u – Bestel tickets
Amersfoort – De Lieve Vrouw – donderdag 2 maart – 14.30u – Bestel tickets
Leidsche Rijn – Podium Hoge Woerd – vrijdag 3 maart – 15.00u – Bestel tickets

De Grote Haay

De Grote Haay is opgericht door Mark Haayema en Dennis de Groot. Mark Haayema is naast artistiek leider van De Grote Haay schrijver, poppenspeler en theatermaker. Mark schreef o.a. Oma mag ik mijn pop terug?, Joep!, Sterrenwachter, De vriendelijke Draak en Johannes de Parkiet. Als acteur en regisseur werkt bij oa. Theater Gnaffel, Rotheater, Tg Winterberg, Stage Entertainment. Ook schrijft hij scenario’s voor Woezel&Pip, Pipo de Clown en liedjes voor Kinderen voor Kinderen. Hij speelde in de TVseries Sesamstraat, Koekeloere, Boterhamshow en de Sprookjesboom.

Credits

Website: www.vanaf2.nl
Spel: Joep Onderdelinden, Cystine Carreon, Aniek Stokkers, Dennis de Groot en danser Quincy Ignacia
Script & Regie: Mark Haayema
Poppen: Joris van Veldhoven, Tamar Stalenhoef, Cat Smits, Kathelijne Monnens en Willien van Dam
Decor: Roos Veenkamp
(Live) Muziek: Jan Paul de Bondt
Video/visuals: Quint Stam