Project omschrijving

Cinderella | Dansgezelschap De Stilte | 5+

Hoe vertel je het bekende sprookje met maar twee dansers? Wie speelt Cinderella, de vader, stiefzusters, stiefmoeder, de goede fee, de prins..? de regisseur van het stuk besluit zelf mee te doen. Maar ze gaat steeds meer twijfelen over de afloop. Zij kent het verhaal niet meer… Wie helpt haar verder? Cinderella is een eenvoudig verhaal met een triest begin en een gelukkig einde.

Tickets

Utrecht – Theater Kikker – zaterdag 2 januari 14.30 uur – Afgelast

Dansgezelschap De Stilte

de Stilte danst! Voor en met kinderen. Voorstellingen op school, in kleine en grote zalen van theaters. Voor dreumesen, peuters, kleuters, kinderen, adolescenten, ouders, grootouders. Vanuit Breda vliegen ze uit over de hele wereld. Met om en nabij 1.750 activiteiten per jaar richt de Stilte zich speciaal op het ontwikkelen en uitvoeren van producties voor kinderen.

de Stilte wil met meerduidige voorstellingen en dansactiviteiten, die de verbeelding prikkelen, de speelse leerdrift van kinderen stimuleren en hun artistieke vermogens aanjagen. Door het spel leert een kind met hart en ziel zijn wereld kennen en zich te positioneren in een overdonderende samenleving. Spel is de tegenhanger van de alledaagsheid: het persoonlijke oefenterrein van het kind. In het spel ontmoet het kind de wereld vanuit zijn condities en in zijn formaat.

Credits

Choreografie: Jack Timmermans
Musici: Pianoduo Mephisto, John Gevaert en Katrijn Simoens
Muziek: S. Prokofjeff – Cinderella suite (in bewerking voor 4 handen op piano, door John Gevaert)
Dansers: Wiktoria Czakon en Christopher Havner.
Actrice: Elena Peeters
Kostuums: Czakon
Lichtontwerp: Pink Steenvoorden
Met dank aan: Bert Vogels, Boy van Poortvliet & Joost Bielars