ISH Dance Collective en FTBLL_Can you kick it

Can you kick it | ISH Dance Collective/FTBLL | 8+

 

Voetbal en dans samen op een podium? Voor choreograaf Marco Gerris is niets onmogelijk.

ISH Dance Collective brengt voetbal het theater in met de spectaculaire familievoorstelling ‘FTBLL – Can you kick it’. Sterren uit het straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking knallen van het podium met ongekende baltrucs, flitsend voetenwerk en indrukwekkende powermoves. Begeleid door hiphop beats en spoken word, laten acht performers zien hoe je het kan schoppen van de straat naar het theater.

Tickets

Utrecht – Stadsschouwburg Utrecht – zondag 26 februari – 15.00u – Tickets
Amersfoort – Flint – zondag 5 maart – 15.00u – Tickets

ISH Dance Collective & FTBLL

Een collectief van eigenwijze individuen. Sinds 2000 verbindt ISH mensen door hen te verrassen. Skills van de straat gaan de verbinding aan met gevestigde kunstvormen. Op innovatieve wijze slaan de voorstellingen, op maat gemaakte showcases en educatieprojecten van ISH een brug tussen kunstvormen, disciplines en culturen. ISH gelooft niet in grenzen.

In FTBLL is te zien dat de bewegingen van voetballers even virtuoos zijn als die van dansers, maar ook dat breaking, straatvoetbal en freestyle voetbal veel meer zijn dan alleen spectaculaire ‘battles’. In de voorstelling worden de persoonlijke verhalen van de performers verteld, en hoe zij ziel en zaligheid hebben moeten geven om te komen tot de top van hun discipline. FTBLL vangt het vuur en de passie van deze voetballers en dansers, en laat zien hoe de bal een reddingsboei kan zijn om te ontsnappen uit moeilijke situaties.

Credits

Concept & Regie: Marco Gerris
Regie assistent: Guido van Moorselaar
Lichtontwerp: Mika den Ottolander
Video designer: Karl Klomp
Muziek: Rik Ronner
Decorontwerp & graphics: Ottoman & Beeklander
Technische productie: Joey Buddenberg
Grafisch ontwerp: DBXL
Trailer: Owen Ling
Fotografie: Sjoerd Derine
Cast: Bboys: Oscar Starink, Dietrich Pott, Shane Boers