90’s VS 20’s | BonteHond | 9+

Een live DJ, vier spelers, oneindig veel hitjes en een hoop gênante momenten. Dit is 90’s vs 20’s: een muzikale battle, waarin iedereen toch al weet wie er wint.

De muziek waar je ouders naar luisteren is per definitie slecht. Maar dat komt omdat zij oud zijn, daar kunnen ze niks aan doen. En dat zij niet snappen dat de muziek waar jij naar luistert het beste is dat er ooit gemaakt is, vergeef je ze ook. Zolang het binnenshuis blijft. Zodra je vader op een verjaardag gaat meezingen met Two Unlimited en je moeder laat zien dat ze nog precies weet hoe je de Macarena danst, moet er ingegrepen worden.

Het is tijd voor de battle van de eeuw. Suzan en Freek nemen het op tegen Twarres en Snelle gaat de strijdt aan met MC Hammer. Elsa staat tegenover Pocahontas en van Flippo’s versus Squeezies.

90’s vs 20’s gaat over wederzijds onbegrip tussen ouders en kinderen, dat zich alsmaar herhaalt. Over nostalgie, trends en guilty pleasures. De voorstelling laat zien dat het onvermijdelijk is om net als je ouders te worden, ook al roep je nog zo hard van niet. En dat is ook oké.

Tickets

Utrecht – Theater Kikker – zondag 23 & ma 24 oktober – 14:30 – Bestel
Amersfoort – De Lieve Vrouw – vrijdag 28 oktober – 19:30 – Bestel

BonteHond

BonteHond is het enige professionele jeugdtheatergezelschap van Flevoland. De voorstellingen nemen altijd een loopje met de werkelijkheid en laat zich niet graag in een hokje plaatsen. Sinds de ‘geboorte’ in 2005 is BonteHond flink gegroeid. Ze spelen van Almere tot Bangalore, in schouwburgen en voetbalkantines, op zomerse festivals en drukke scholen. Daarnaast doen ze veel aan educatie. In alles wat ze doen roepen ze op om ruim en autonoom te denken. Blijf jezelf, laat je niet in een keurslijf persen. Kinderachtig is geen scheldwoord bij BonteHond. Eerder zag je in de jeugdtheaterweken o.a. Wie deed het? en Superslow.

Credits

Concept & regie – Judith Faas
Spel – Manon Nieuweboer, Erwin Boschmans, Eva Zwart, e.a.
Componist – Mauro Casarini
Dramaturgie – Victor Mentink
Regie-assistentie – Millie Lijbers