Project Description

Niet Vergeten | Hoge Fronten / Lieke Benders | 7+

Om een herinnering niet te laten vervliegen, moet je die regelmatig tevoorschijn halen en oppoetsen. Daarom zitten oude mensen vaak herinneringen op te halen. Ze hebben er veel. Als je zeven bent heb je er veel minder. In je hoofd heeft de kast voor de herinneringen nog veel lege laatjes. En de laatjes van je eerste jaren, daar zit al haast niks meer in. Die laatjes zaten niet goed dicht. Wat erin zat is er weer uit gevlogen. Dat krijg je met hersenen die nog maar net zijn begonnen.

Niet vergeten is een voorstelling, geschreven door schrijfster Joke van Leeuwen, over kostbare herinneringen én dingen die je liever vergeet. Op een koptelefoon klinkt een stem die jou aanspreekt. Zoek, voel, ruik en onthoud je mee?

Tickets

Utrecht – Theater Kikker – zondag 26 februari – 14.30– Link naar kaarten
Utrecht – Theater Kikker – maandag 27 februari – 14.30 – Link naar kaarten

Een lust voor oog en oor.
****Theaterkrant
“De metafoor van gestapelde laatjes werkt handig én humoristisch. En net als je denkt dat het spel zich rekt, voegt de zwijgende kunstenaar Ad van Iersel (67) zich erbij en wordt het speelse melancholiek. Groothof timet knap met alle geluiden en stemmen, Van Iersel is prachtig stil wanneer zijn hoofd in een laatje verdwijnt.„****De Volkskrant

Hoge Fronten / Lieke Benders

De voorstellingen van het Maastrichtse gezelschap Hoge Fronten nodigen het publiek letterlijk en figuurlijk uit om in beweging te komen. Op zoek te gaan naar universele gelijkenissen, dwars door alle geloven, overtuigingen en individuele waarden en waarheden heen. In haar werk benadrukt Lieke Benders op speelse en poëtische wijze het maatschappelijke belang van nuance, mededogen en empathie. Graag draagt Lieke Benders hierbij haar eigen ontvankelijkheid voor ‘kleine observaties’ over aan het publiek.

Eerder werkte Hoge Fronten/Lieke Benders met een bestaande tekst van Joke van Leeuwen. De voorstelling ‘niet wiet, wel nel’ in samenwerking met tmg LAP, won in 2013 de Nederlandse jeugdtheaterprijs de Zilveren Krekel voor beste Jeugdvoorstelling. Voor niet vergeten schreef Joke van Leeuwen een volledig nieuwe theatertekst.

Credits

Tekst en stem: Joke van Leeuwen
Regie: Lieke Benders
Spel: Marie Groothof en Ad van Iersel
Geluidsontwerp: Jolle Roelofs
Dramaturgie: Peter Anthonissen
Vormgeving:Roos Veenkamp
Locatie: Grote Zaal