Project Description

Trollenjong | Het Filiaal theatermakers | 4+

Nom Nom wil graag dansen. Maar trollen dansen niet, trollen stinken, wonen onder de grond en eten wormen. ‘Zo hoort het’, zegt Nom Noms vader. Maar Nom Nom is anders. Hij houdt van taart, is lief en zacht en laat wormen liever vrij in de natuur. Niemand begrijpt hem, maar dan ontmoet hij Guusje. Trollenjong is een poëtische kleutervoorstelling over anders zijn dan anderen en geloven in jezelf. Op een zacht speelveld van 6m bij 6m wordt het verhaal door twee acteurs verteld, gespeeld en uiteraard gedanst.

Tickets

Utrecht – Stadsschouwburg Utrecht – Woensdag 1 maart – 11.00 – Link naar kaarten
Utrecht – Stadsschouwburg Utrecht – Donderdag 2 maart – 11.00 – Link naar kaarten

“Een intieme en grappige kleutervoorstelling over vriendschap vertrouwen vinden in jezelf”
**** Theaterkrant

Het Filiaal theatermakers

Wij zijn een Utrechts gezelschap en gevestigd in Theaterhuis de Berenkuil. We toeren van Nieuwegein tot New York en van Moskou tot Maastricht met voorstellingen voor families en het basisonderwijs. Ons werk kan groots en meeslepend zijn of juist klein en intiem, variërend van magisch muziektheater tot een ontroerende slapstick.

De artistieke kern bestaat uit artistiek leider/regisseur Monique Corvers, componist/musicus Gábor Tarján en objecttheatermaker/acteur Ramses Graus. Ze werken met wisselende teams van acteurs, tekstschrijvers, ontwerpers en musici. Combineerden ze in het begin vooral spel en muziek, in de loop der jaren is dat uitgebreid met poppen, liedjes, objecten, beeldende kunst, wetenschap en live voor je neus gemaakte film. Ook zijn er regelmatig gastregisseurs bij Het Filiaal theatermakers aan het werk.

Rond elke voorstelling wordt omlijstend lesmateriaal voor het basisonderwijs ontwikkeld. Niet alleen ter voorbereiding op een theaterervaring, maar ook om kinderen te verleiden buiten de lijnen te denken en ze te stimuleren om op een andere manier naar de wereld te kijken.

Credits

website: https://hetfiliaal.nl/
concept & regie Sanne Zweije
spel Klavertje Patijn & Toon Kuijpers
tekst Jorieke Abbing
choreografie Giulia Mureddu
vormgeving Marianne Burgers
regiecoach Monique Corvers
muziekadvies* Gábor Tarján
technisch advies Laurens Schoonheim
uitvoering decor Van Vilt
tourbegeleiding Charlotte Agema, Denise Lukkenaer