Project Description

Spijker | De Toneelmakerij | 8+

Spijker heeft onmogelijke ouders. Nu zijn ze uit elkaar en hebben ze alles door de helft gedaan. Maar hoe verdeel je één wc, één keuken en één kind? Op een avond ontdekt Spijker een meisje onder zijn bed. Kan zij Spijker helpen bij het opvoeden van zijn lastige ouders?

Tickets

ma 26 feb – Leidsche Rijn- Podium Hoge Woerd – 15.00 – BESTEL
di 27 feb – Amersfoort – De Lieve Vrouw – 14.30 –  BESTEL
do 1 mrt – Utrecht – Stadsschouwburg Utrecht – 14.00 – BESTEL
vr 2 mrt – Houten – Theater Aan de Slinger – 19.30 – BESTEL

‘Met Spijker heeft De Toneelmakerij wel weer een ernstig en grappig pleidooi in huis om vooral de stem van het kind te blijven horen, ook al ”doen je oren pijn van het luisteren’ **** De Volkskrant

De Toneelmakerij

Toneelvoorstellingen van de Toneelmakerij zijn doe-voorstellingen: je moet ervan lachen, nadenken of heel soms huilen. Altijd daagt het gezelschap je uit verbeelding te gebruiken. Tijdens Lente-Uitjes kun je naar Spijker, een tragikomisch hartversterkertje voor kinderen met onmogelijke ouders én naar Eet je bord leeg (4+), slapstick voor kleuters met vliegende groenten, muziek en jabbertalk. De Toneelmakerij maakt gedurfd jeugdtheater voor alle leeftijden. Je kent ze misschien van De Tantes, de met Gouden Krekel én Zapp Theaterprijs bekroonde komedie. Of van De Storm, een bewerking van Shakespeares meesterwerk voor de hele familie.

Credits

Tekst: Roel Adam
Regie: Liesbeth Coltof
Spel: Roel Adam, Tine Cartuyvels, Debbie Korper, Phi Nguyen