Project Description

Roest | De Dansers & plan d- | 6+

Gelukkig is niet iedereen normaal. Gelukkig kan soms iets totaal onverwachts gebeuren. Een meisje belandt middenin een eigenaardige wereld met allemaal overbodige spullen. Oud plastic, afgedankte meubels, roestige apparaten. En ook een paar onaangepaste mensen. Duik mee in hun surrealistische wereld vol grappige ochtendrituelen en onmogelijke dansduetten.

Tickets

Nieuwegein – DE KOM – donderdag 1 maart – 15.00 – BESTEL

De Dansers & plan d-

Choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk maakt met zijn stichting plan d- professioneel danstheater voor de jeugd en voor volwassenen. Verhalen van mensen en bijzondere ruimtes inspireren hem tot het maken van voorstellingen die herkenbaar worden doordat ze de absurditeit van de hedendaagse mens en de situaties waarin deze verzeild raakt, blootleggen. Nieuw aan het werk van plan d- is het gebruik van videoanimaties. Deze worden gemaakt door regisseur animator Bram de Goeij. Door middel van de door de dansers gemaakte real time beelden ontstaat er een magische interactie van projectie en dans.

De Dansers is een Utrechtse groep jonge dansers en muzikanten die hoogwaardige voorstellingen voor een jeugdig publiek brengen. De Dansers staat voor kunst in de samenleving. Ze geven dansconcerten: een eigen genre waarin muzikanten en dansers samen het podium innemen. De voorstellingen van De Dansers vertellen een krachtig verhaal waarin menselijkheid, overgave en energie kenmerkend zijn. Zowel in muziek als in beweging. Het is een vertelkracht die aanspreekt.

Credits

Choreografie, Muziek en Dans: Guy Corneille, Andreas Denk, Josephine van Rheenen
Decor: Andreas Denk, Pink Steenvoorden