Project Description

Het meisje dat in de tafel verdween | Sneeuwvonk | 6+

Beeldende muziektheatervoorstelling met verrassende videoanimaties over de magische wereld van Eefje.

Tante Neel komt op bezoek. Strikken in je haar en schoenen in de lak; alles moet spik en span. Maar wat als je juist door de modder wilt banjeren, terwijl je er netjes uit moet zien? Of erger nog: als je eigenlijk verdrietig bent, maar je móét blijven glimlachen.
Eefje is een meisje dat de dingen precies doet zoals het hoort. Totdat Eveline ineens verschijnt, die weet precies wat Eefje nodig heeft. Als een Alice in Wonderland, laat Eefje zich zeilend op een tafelkleed meevoeren door de wind, naar een onbekende wereld…

In deze beeldende muziektheatervoorstelling nemen magische videoanimaties en bijzondere muziek je mee naar een wereld waarin veel valt te ontdekken en waar ruimte is om weer even écht bij de dingen stil te staan. Een vrolijke en ontroerende voorstelling over luisteren naar je eigen ik, al is het maar voor even.

Tickets

Leidsche Rijn – Podium Hoge Woerd – Woensdag 1 maart– 15.00 – Link naar kaarten
Utrecht – Stadsschouwburg Utrecht – Donderdag 2 maart – 14.00 – Link naar kaarten

‘(…) een ode aan de magie van het theater’ – Theaterkrant ***

Sneeuwvonk

Hanneke de Jong & Jonas de Witte ontwikkelen sinds 2007 interdisciplinaire projecten. Vanuit hun achtergrond in de beeldende kunst, vormgeving, film, muziek en performance werken zij aan beeldverhalen en video-installaties op het grensvlak van performance, installatie en concert onder de noemer ‘Beeld, Muziek, Theater & Ruimte’.

Sinds 2010 ontwikkelen zij hun voorstellingen in eigen beheer. Eerdere producties kwamen o.a. tot stand bij Huis en Festival a/d Werf, Paradiso Melkweg Productiehuis, Terschallings Oerol Festival, Theaterfestival Boulevard en Kameroperahuis Zwolle.

Credits

Concept & spel: Hanneke de Jong
Video-ontwerp: Jonas de Witte
Eindregie: Bram de Goeij