Project Description

Liefde | Maas theater en dans | 8+

Winnaar Zilveren Krekel 2017 in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdproductie’.
‘Regisseur Moniek Merkx heeft met acht performers niets minder gemaakt dan een warmbloedige ode aan De Liefde, een hartverwarmend cadeau voor pubers, kinderen, ouders, grootouders en, ja, voor wie niet?’ VSCD-Jeugdtheaterjury

★★★★ in Volkskrant, Parool, Theaterkrant, Telegraaf, 8Weekly voor onze familievoorstelling Liefde (8-88 jaar). “Vrolijkmakend” en “een heus feestje” schreef Parool, “spectaculair” vond Haarlems Dagblad, “adembenemend” volgens 8Weekly en Volkskrant schreef “hilarische acrobatiek en een spetterende finale”.

Liefde doet mee aan de Zapp Theaterprijs! Vind jij Liefde een mooie voorstelling, en wil je graag dat Liefde wordt genomineerd? Klik dan snel op de Zapp Theaterprijs button en stem!

zapptheaterprijs_liefde_maas theater en dans

In een energiek fysiek spektakel volgen we acht jonge performers op zoek naar liefde. Een groep kinderen die langzaam opgroeit, met vallen en opstaan. Alle seizoenen van de liefde komen langs: zonnig en stormachtig, sprookjes- en kalverliefde, wilde en verstilde liefde. Iedere leeftijd krijgt een eigen kleur. Dompel je onder in deze feestelijke en kleurrijke mix van knuffels, prinsen, Bollywood, hoge hakken, eerste zoenen, onhandige serenades en een wild waterballet.

Liefde is hartverwarmend danstheater op een uitbundig schoolplein, in een ontroerende disco en een spetterende balzaal. Van de makers van onder andere Alleen op de wereld, Voorjaarsoffer en Alice in Wonderland.

Moniek Merkx over de voorstelling Liefde

“Je ziet een innemende groep met allemaal verschillende persoonlijkheden die langzaam ouder worden. De nerd transformeert tot een flitsende ster en een prinsessenmeisje wordt een dolende zoeker. De opschepper blijkt een klungel en het eeuwig lachende kind blijkt diep van binnen verdrietig. Kinderen kunnen zich daarin herkennen, het liefst in zoveel mogelijk personages tegelijkertijd.”

Tickets

Amersfoort – De Lieve Vrouw – Woensdag 1 maart – 19.30 – Link naar kaarten
Nieuwegein – DE KOM – Donderdag 2 maart – 15.00 – Link naar kaarten
Houten – Theater Aan de Slinger – Vrijdag 3 maart – 19.30 – Link naar kaarten
Leidsche Rijn – Podium Hoge Woerd – Zaterdag 4 maart – 15.00 – Link naar kaarten
Utrecht – Stadsschouwburg Utrecht – Zondag 5 maart – 16.00 – Link naar kaarten

“De mix van spel en dans werkt bijzonder goed tijdens deze jeugdvoorstelling (…). Iedere danser kan goed acteren en ook doen de acteurs vrijwel niet onder voor de professionele dansers. (…) Wanneer na vijf kwartier spelen en dansen de spetterende apotheose (…) is afgelopen, verzucht een kind in de zaal ‘Wauw’. En laat dat nu precies het juiste woord zijn om deze bijzondere voorstelling samen te vatten.” Leeuwarder Courant 

Maas theater en dans

Het gezelschap Maas maakt kwaliteitstheater en -dans in alle soorten en maten. Grote zaalvoorstellingen, kleine schoolprojecten voor in de klas, kleine festivalacts en locatietheater. En altijd is er vanzelfsprekend contact tussen het publiek en de mensen die op het podium staan. We gebruiken een maximale variatie aan theatrale middelen en vertellen op een lichte, transparante manier. Bij Maas staan er persoonlijkheden op het podium die zichzelf durven laten zien, die zich bewust zijn van hun lichaam en de rollen die ze spelen. De voorstellingen zijn vaak virtuoos, maar ook altijd persoonlijk en dichtbij. Maas biedt toegankelijke, uitbundige en fysieke verhalen, op een bijzondere manier verteld. Maas is overal te zien: in Rotterdam, de grote en middelgrote steden in Nederland, België en daarbuiten.

Credits

Website: maastd.nl
Concept, tekst, regie: Moniek Merkx
Spel/dans: Dane Badal, Sue-Ann Bel (stage), Mees Borgman, Gale Rama, Nastaran Razawi Khorasani/Denise Aznam vanaf 13 januari, Freek Nieuwdorp (stage), Jurriën Remkes en Jefta Tanate.
Muziek: Joop van Brakel
Decor: Sanne Danz
Kostuums: Nicky Nina de Jong
Licht: Gé Wegman
Regieassistent: Sanne Verkaik
Fotografie: Phile Deprez en Guido Bosua
Mede mogelijk gemaakt met steun van de Van Leeuwen van Lignac Stichting.