Project Description

Lief | Maas theater en dans | 4+

Lief gaat over liefde op het schoolplein, ongemerkt en ontroerend eenvoudig. Samen touwtje springen, meisjes vangen en voetballen. Uit de dagelijkse werkelijkheid ontstaan langzaam grappige sprookjesbeelden met knuffels en prinsessenjurken. Zeven spelers zijn voor een half uur spelende, dromende en liefhebbende kinderen.

Lief is hartverwarmend danstheater voor kleintjes. Na de voorstelling mogen de kleuters (en ouders) het podium op om samen met de spelers te dansen op het bal.

Regisseur Moniek Merkx maakt naast Lief (4+) ook Liefde voor 8 t/m 88 jaar.
“Lief is in feite de voorloper van Liefde. Bij Lief mogen de beren en sprookjes nog gewoon helemaal mee doen en zijn er eindeloos veel associatieve fantasieën. Als je wilt weten hoe deze kinderen verder gaan, moet je natuurlijk ook de 8+ versie zien. Want daar gaan ze de disco en het fietsenhok in”

Tickets

Amersfoort – De Lieve Vrouw – Woensdag 1 maart – 14.30 – Link naar kaarten
Utrecht – Stadsschouwburg Utrecht – Zondag 5 maart – 14.00 – Link naar kaarten

Maas theater en dans

Maas theater en dans
Het gezelschap Maas maakt kwaliteitstheater en -dans in alle soorten en maten. Grote zaalvoorstellingen, kleine schoolprojecten voor in de klas, kleine festivalacts en locatietheater. En altijd is er vanzelfsprekend contact tussen het publiek en de mensen die op het podium staan. We gebruiken een maximale variatie aan theatrale middelen en vertellen op een lichte, transparante manier. Bij Maas staan er persoonlijkheden op het podium die zichzelf durven laten zien, die zich bewust zijn van hun lichaam en de rollen die ze spelen. De voorstellingen zijn vaak virtuoos, maar ook altijd persoonlijk en dichtbij. Maas biedt toegankelijke, uitbundige en fysieke verhalen, op een bijzondere manier verteld. Maas is overal te zien: in Rotterdam, de grote en middelgrote steden in Nederland, België en daarbuiten.

Credits

Website: http://www.maastd.nl/
Concept, regie: Moniek Merkx
Performers: 
4 acteurs uit de pool van Liefde
Muziek: Joop van Brakel
Decor: Sanne Danz
Kostuums: Nicky Nina de Jong
Licht: Gé Wegman
Regie-assistent: Sanne Verkaaik
Beeld: Noa Verhofstad
Fotografie: Phile Deprez en Guido Bosua