Project Description

KID. | BOG. / Het Zuidelijk Toneel / Het Paleis | 8+

Kinderen worden altijd volwassen en volwassenen zijn nog steeds kinderen. Of is het omgekeerd? Met KID. presenteert BOG. twee bijzondere voorstellingen in één. Als kind en als volwassenen zie je de voorstelling allebei vanaf de andere kant. De volwassenen zitten daar en de kinderen hier en omgekeerd. Je hoort wat er aan de andere kant gebeurt maar dat is niet altijd wat je denkt. En wat je ziet is niet altijd wat je hoort.

BOG. onderzoekt en bevraagt op haar kenmerkende ongeëvenaarde wijze de verschillen en overeenkomsten tussen volwassen en kind zijn. Vanuit uiteenlopende perspectieven en met een grote liefde voor taal en beeld benadert BOG. volwassen en kind-zijn. BOG. weegt en proeft de klank en betekenis van woorden, haalt ze uit elkaar en bouwt ze weer op. Voor KID. ondervroegen de makers tientallen Tilburgse en Antwerpse kinderen en volwassenen over opgroeien.

Tickets

ma 26 en di 27  feb – Utrecht – Theater Kikker – 14.30 – BESTEL

‘Zo doet KID. – we gaan nog eens voor een échte volwassen gedachte – waar het collectief BOG. al enkele jaren in uitblinkt: met doortimmerde teksten, een slim vormconcept en ongepolijst spel je laten stilstaan bij wat we soms als te vanzelfsprekend beschouwen. In dit geval: je gedragen als een volwassen dier.’
★ ★ ★ ★ Focus Knack

‘Over de voorstelling zelf zijn ze [Leon (9) en Noa (11)] laaiend enthousiast. De waarheid komt altijd uit een kindermond: KID. is inderdaad speels en stout, gelaagd en fris, interactief en intelligent.’
 ★ ★ ★ ★ De Standaard

BOG.

BOG. is de collectie van theatermakers Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen. BOG. werkt de volgende vier jaar onder de vleugels van Het Zuidelijk Toneel. BOG. maakt voorstellingen vanuit het verlangen naar overzicht, naar het benoemen, uitstallen, uitvouwen, uitzoomen, rangschikken, categoriseren en opsommen van alles dat te groot is om vast te pakken. De eerste voorstelling BOG. een poging het leven te herstructureren (2013) werd bekroond met de KBC TAZ Jong Theaterprijs 2013 en genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs 2013. Daarna maakte BOG. MEN. de mening herzien (2014), bekroond met de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2015, GOD. (2015) en OER. KID. wordt de eerste jeugdtheatervoorstelling van BOG.

Credits

Van en door: Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen, Lisa Verbelen
Eindregie: Jetse Batelaan (Theater Artemis)