Project Description

IJspaleis | Plan-d / Andreas Denk | 6+

Wat is er mooier dan de magie van een wereld waarin alles van ijs is? IJs om over te glijden en ijs om van te smullen. Maar je kunt er ook op vallen of het is ineens verdwenen. IJspaleis is een opzwepende poolexpeditie over vijf ontdekkingsreizigers. Een dansvoorstelling met live muziek en sprookjesachtige animaties.

Tickets

Leidsche Rijn – Podium Hoge Woerd – dinsdag 2 januari – 15.00 – Bestel kaarten
Amersfoort – De Lieve Vrouw – donderdag 4 januari – 14.30 – Bestel kaarten
Utrecht – Theater Kikker – vrijdag 5 januari – 14.30 – Bestel Kaarten

Mooie simpele doeltreffende bewegingen.’ ‘De mimiek maakt het geheel grappig en aandoenlijk.’ ‘De hoeveelheid aan humor en capriolen van de pinguïns voorkomt overdreven moralisme. **** Theaterkrant

 

Plan D / Andreas Denk

Choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk maakt met zijn stichting plan d- professioneel danstheater voor de jeugd en voor volwassenen. Verhalen van mensen en bijzondere ruimtes inspireren hem tot het maken van voorstellingen die herkenbaar worden doordat ze de absurditeit van de hedendaagse mens en de situaties waarin deze verzeild raakt, blootleggen. Nieuw aan het werk van plan d- is het gebruik van videoanimaties. Deze worden gemaakt door regisseur animator Bram de Goeij. Door middel van de door de dansers gemaakte real time beelden ontstaat er een magische interactie van projectie en dans.

Credits

choreografie: Andreas Denk
dans: Lisa Beese, Elise Manière, Edita Gorski, Nanna Gram Bentsen, Ilija Surla
animatie: Bram De Goeij
compositie en arrangement: Wiebe Gotink