Project Description

Hoe licht kan een wolk zijn? | Het Houten Huis/Feikes Huis | 4+

Das is dol op eenzame wandelingen en stille plekken. Hij draagt een hoed om zijn gedachten bij elkaar te houden. Sinds kort woont er een luidruchtige specht in zijn hoed en is het gedaan met de rust. De voorstelling is geïnspireerd op het prentenboek ‘De wonderlijke hoed van Beer’ van Ayano Imai.

Tickets

do 1 mrt – Amersfoort – De Lieve Vrouw – 14.30 – BESTEL
vr 2 mrt – Utrecht – Stadsschouwburg – 14u00 – BESTEL

‘In regie van Gienke Deuten is Hoe licht kan een wolk zijn een wondermooie voorstelling, een poëtische ode aan opklimmen uit het duister en stilte zoeken in jezelf.’ NRC Handelsblad

Het Houten Huis / Feikes Huis

Het Houten Huis is een veelbelovend theatergezelschap dat beeldend muziektheater maakt voor jong en oud. Hun voorstelling, Hotel Perdu, ontving van de kinderjury, de Zapp-prijs; de prijs voor beste jeugdvoorstelling 2014. Afgelopen seizoen maakten ze de voorstelling Muziek van Beneden i.s.m. muziektheatergezelschap Oorkaan. Voor deze nieuwe voorstelling gaan ze de samenwerking aan met Feikes Huis. Feikes Huis maakt beeldend theater en werkt voor voorstellingen vaak samen met makers uit verschillende disciplines zoals toneel, mime, dans, poppen-en objecttheater, opera/muziektheater, performance-art of beeldende kunst. Ze richten zich vooral op voorstellingen voor volwassenen maar maken zo nu en dan ook een jeugdtheatervoorstelling.

Credits

concept: Meike van den Akker, Gienke Deuten
regie: Gienke Deuten
spel & muziek: Maarten Smit, Meike van den Akker, Radek Fedyk