Project Description

Hendrik IV – Ongeschikt voor Kinderen | Stip Theaterproducties en Sanne Nouws | 8+

De koning is gek, maar hij is wel de baas. Als hij een wereld wil met alleen maar pizza Hawaï, dan zal er alleen maar pizza Hawaï zijn. Zo simpel is het. Maar dan komt de vrouw van het jeugdbeschermingszorgvoorzieligekinderendienstbureau (afgekort: Het Bureau) het theater binnen met een ernstig woeste blik. Ze legt de voorstelling stil. Dit verhaal is volgens haar ongeschikt voor de jonge kinderen in het publiek. Er zijn al klachten binnengekomen van ongeruste ouders.

Met het wetboek onder haar arm waarin alle kijkregels staan, begint ze hele scènes te schrappen en af te plakken. De koning en zijn personeel komen in opstand, zo blijft er niets meer over van het koninkrijk en ook niet van het toneelstuk. Maar hoe gaan ze nou bepalen wat wel en niet mag? Hendrik IV- ongeschikt voor kinderen is een humoristische voorstelling waarin kinderen hun ongezouten mening mogen geven.

Tickets

Utrecht – Theater Kikker – Dinsdag 28 Februari – 14.30 – Link naar kaarten
Utrecht – Theater Kikker – Woensdag 1 Maart – 14.30 – Link naar kaarten

Sanne Nouws

Sanne Nouws is een aanstormend talent in het jeugdtheater en won onder andere de jeugdtheaterpitch. Ze maakte eerder producties bij De Toneelmakerij, Vis a Vis, DOX & Artemis. Als theatermaker is Sanne altijd op zoek naar de realiteit; wat is echt op het podium en wat niet?

Credits

Regie: Sanne Nouws
Spel: o.a. Lottie de Bruijn