Project Description

De Grote Illusionist | Het Filiaal theatermakers | 8+

Magisch muziektheater dat barst van de verhalen, smeuïge trucs en live muziek. Over een assistente die te hard werkt, een kleine jongen die ervan droomt om een briljant goochelaar te worden, over liegen en bedriegen én over een konijn dat telkens weer opduikt.

Maar de hoofdrol is weggelegd voor de magie zelf. Voor de aantrekkingskracht ervan, die het mooist is als je het ‘t minst verwacht. Regisseur Monique Corvers, componist Gábor Tarján en objecttheatermaker Ramses Graus hebben altijd al een fascinatie gehad voor verdwijntrucs, circus en magie. Wat is echt en wat niet? Ramses ging in de leer bij Ronald Moray (goochelaar en illusionist) en ze lieten zich inspireren door heel veel prachtige verhalen en anekdotes -o.a. een kort verhaal van Steven Millhauser- en een paar grote meesters zoals Ricky Jay, Chung Ling Soo en Penn & Teller.

Gouden Krekel voor Ramses Graus
Ramses Graus heeft voor zijn spel in De grote illusionist een Gouden Krekel ontvangen voor meest indrukwekkende podiumprestatie.

Tickets

Leidsche Rijn – Podium Hoge Woerd– Zondag 26 februari – 15.00 – Link naar kaarten
Utrecht – Theater Kikker – Donderdag 2 maart – 14.30 – Link naar kaarten
Utrecht – Theater Kikker – Vrijdag 3 maart – 14.30 – Link naar kaarten

Winnaar Gouden Krekel 2015
Nominatie Zapp Theaterprijs 2015
Humor en dramatiek perfect in balans **** De Theaterkrant
Slimme trucs en vingervlugge handen **** De Volkskrant

Het Filiaal theatermakers

Het Utrechtse stadsgezelschap Het Filiaal theatermakers is een graag geziene gast in theaters met hun hartverwarmende voorstellingen voor jong én oud. Dynamiek, techniek en verbeeldingskracht maken nadrukkelijk deel uit van de producties van het Filiaal, variërend van adembenemend objecttheater tot een spetterende familiemusical. Levenslustig, ontroerend, tjokvol swingende muziek en een beetje absurdistisch. Perfect als je nog nooit theater hebt gezien, maar ook heerlijk als je al tien keer bent geweest.

Credits

Regie en tekst: Monique Corvers
Compositie & uitvoering: Gábor Tarján
Spel en zang: Ramses Graus, Gábor Tarján en Henke Tuinstra