Project omschrijving

 Edward Scharenhand | Theater Sonnevanck | 8+

Iedereen in het stadje Gul is extreem goed, Tante Maria en haar geadopteerde dochter Magdalena voorop. Altijd staan ze klaar voor hulp aan dier, plant en medemens. Op een dag staat de eenzame Edward bij hen op de stoep. Edward is lief en zachtaardig, maar in plaats van gewone handen heeft hij een stel lange en vlijmscherpe scharen! Als Tante Maria desondanks besluit om Edward gastvrij in huis op te nemen, is Magdalena voor het eerst in haar leven een stuk minder positief. 

Heeft Edward niet ook, net als iedereen, recht op een veilig thuis en wat geluk? Blijft Magdalena de enige in Gul die moeite met hem heeft? Hoe tolerant is Gul eigenlijk echt? En… hoe ongevaarlijk is Edward? Een zoetzure komedie over goed en kwaad en de dunne grens daartussen. Edward Scharenhand is een sprookjesachtige familievoorstelling met veel livemuziek, losjes gebaseerd op Tim Burtons’ film ‘Edward Scissorhands’. De voorstelling won de Zilveren Krekel 2018 in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie.

Tickets

“Net zo sprookjesachtig als het origineel” – de Volkskrant ★★★★

Sonnevanck

Theater Sonnevanck is een van de negen landelijke BIS jeugdtheatergezelschappen, gevestigd in Enschede. Sinds de oprichting in 1990 is Flora Verbrugge artistiek directeur van het gezelschap. Sonnevanck maakt nieuw muziektheater, inhoudelijk solide en avontuurlijk in de vorm, voor iedereen vanaf 4 jaar.

Credits

Regie: Marije Gubbels
Cast: Dorien van Gent, Freek den Hartogh, Marcel Osterop, Juul Vrijdag (spel & zang), Freek den Hartogh (composities)