Project omschrijving

De wereld & Ko 06 web_fotograaf Sanne Peper

De wereld en Ko | Belle van Heerikhuizen / STIP | 8+

De Grote Ko-show staat op het punt te beginnen. De camera draait en er klinkt een daverend applaus wanneer Ko de studio (zijn slaapkamer) binnen loopt. Een wervelend rollenspel tussen vader en zoon vol grapjes, typetjes en vragen volgt. Ko wil nu eindelijk wel eens weten wat er met mama is gebeurd. Papa durft het niet te vertellen en Ko fantaseert zijn eigen werkelijkheid bij elkaar.

In De wereld & Ko spelen papa en Ko wat er met mama is gebeurd of gebeurd zou kunnen zijn. Een verhaal over liefde, en het kwaad, dapperheid en domme pech. Een pleidooi voor spelen, liegen en verzinnen. Met Tijn Docter als vader en Minne Koole als zijn zoon.

Tickets

za 2 mrt – Leidsche Rijn – Podium Hoge Woerd – 19.30 – Bestel kaarten
zo 3 mrt – Utrecht – Theater Kikker – 14.30 – Bestel kaarten

Minne Koole speelt weergaloos de jongen Ko, die erachter wil komen wat er met zijn moeder is gebeurd. (…) In Tijn Docter als weerspannige vader heeft hij een fijne tegenspeler. (…) Drummer en gitarist Mats Voshol voorziet de dialoog van spitsvondige hoorspelgeluiden. – De Volkskrant ****

Belle van Heerikhuizen

Belle van Heerikhuizen (winnaar van de Ton Lutz Award 2016 en de Stip Jeugdtheaterpitch 2016) is een jonge regisseur met een grote liefde voor taal en muziek. In haar voorstellingen behandelt ze donkere thema’s, die ze op een invoelbare manier belicht. Met zachte hand toont ze waar onze pijn zit, drukt er even op, om er vervolgens een kus op te geven.

Voor De wereld & Ko werkt Van Heerikhuizen samen met schrijver Gideon Samson. Hij won vele kinderboekenprijzen. Met het boek Ziek werd hij in 2010, op 25-jarige leeftijd, de jongste Zilveren Griffel-winnaar ooit.

Credits

Website: STIP
Regie: Belle van Heerikhuizen
Tekst: Gideon Samson
Dramaturgie: Celine Buren
Spel: Alex Hendrickx, Tibor Lukács