Project Description

De Nachtwaker  | Het Filiaal theatermakers | 6+

Een nachtwaker installeert zich achter zijn bewakingsmonitoren. Is het veilig? Zijn alle deuren dicht? Als blijkt dat er één onwillige deur is, gaat hij poolshoogte nemen. Maar dan loopt alles uit de hand… Want wat doe je als je eigen vertrouwde spullen opeens gigantisch zijn geworden en jij zelf piepklein?

Tickets

wo 28 feb – Amersfoort – De Lieve Vrouw – 14.30 – BESTEL
zo 4 mrt – Utrecht – Podium Hoge Woerd – 15.00 – BESTEL

“De nachtwaker toont de dagelijkse sleur van volwassenen, mengt die met hun dagdromen én appelleert aan de kinderfantasie.  Dat allemaal zonder woorden. Het is om stil van te worden. ”
**** Theaterkrant

Het Filiaal theatermakers

Het Filiaal theatermakers is een Utrechts gezelschap en maakt voorstellingen voor families en het basisonderwijs. De producties reizen nationaal en internationaal, ze komen overal en zijn er voor iedereen. Ze zeggen wel eens: het énige wat we niet doen is theater maken “exclusief voor volwassenen”.  Familietheater is ruimer en groter, gevuld met universele verhalen en alle mogelijke kunstdisciplines. Combineerden ze in het begin vooral spel en muziek, in de loop der jaren is dat uitgebreid met poppen, liedjes, objecten, beeldende kunst, wetenschap en live voor je neus gemaakte film.

Credits

concept & regie Ramses Graus
compositie Gábor Tarján
spel Noël van Santen
video Bart Verhoeven
decor & lichtontwerp Claus den Hartog
kostuum Lisa Louwers